אני לא טיפוס של חורף, את זה כמעט כל אחד שמכיר אותי יודע.....בד"כ ברגע שמתחיל החורף נרגעות האנרגיות שלי, השכבות שאני עוטה עליי מרתיחות אותי (ולאו דווקא בטמפרטורה) ואני סופרת את הדקות עד שיחזור מזג האויר החמים והנעים..
אופטימית כמוני מנסה לראות את החצי המלא של הכוס (ועדיף במרק מהביל) מרגע שמתחיל לטפטף וצריך להחליף את ארון הבגדים יש לי ערכת הישרדות חורפית: המון נרות שעושים נעים בעיניים ומחממים את הבית......סוודרים גדולים שכיף לטבוע בהם ואוכל מפנק או כמו שקראה לו בזמנו נייג'לה לוסון COMFORT FOOD-כזה שיזכיר לנו טעמים וזמנים שמחים
אבל תיכף נגיע לזה...
את סופה"ש הזה שהתחיל בגשם כבר בשישי התחלתי בארוחת צהריים של כרוב ממולא של אמא שלי, מפנק ומושלם, שתמיד
מזכיר לי את סבתא שלי שהיתה מכינה לי אותו בכל ביקור (ומציידת אותי באספקה הביתה)
בוקר שבת, שהיה מתוכנן לצילום של תחרות גלישה של אחיין שלי התפנה בגלל דחיה של התחרות וסיפק לי מזג אויר נהדר ולוקיישן מושלם אותם ניצלתי לצעידה על החוף ולצילום (כי תמיד צריך להיות מוכנים ואני...אני הייתי מצויידת בנעלי ספורט)
השמיים והעננים היו מחזה מהפנט
והעננים האלו נתנו לי תחושה שממש מולי הרים מושלגים
את האנרגיות מהבוקר ניצלתי להכנה של כמה מאכלים מפנקים לכבוד ארוחת צהריים עם חברים שהיו ספונטניים....
אני פריקית של תוכניות בישול ואפיה ועוד לפני ערוץ האוכל הייתי עוקבת אחרי תוכניות האוכל בערוץ הBBC. נייג'לה תמיד בישלה עם תשוקה אמיתית לאוכל, גם הבסיסי ביותר ובעיקר לא מסובך להכנה. עד לתוכנית על האוכל המנחם הכנתי תמיד אורז, רגיל אך מאותו רגע התאהבתי בריזוטו.
מכיוון שאני אוהבת מאד פטריות, מכל הסוגים, התחלתי להכין את הריזוטו עם פטריות-יש משהו בהכנה של ריזוטו שמאד מרגיע וכיפי. להבדיל מאורז ש"מניחים" לו להתבשל, בריזוטו מתעסקים איתו לאורך כל התהליך וזה משהו שאני מאד נהנית ממנו.
המבחר הגדול של פטריות מזנים שונים הזמינים בסופרמרקטים ובחנויות המתמחות יכול להעשיר את התבשיל לאין ערוך ואחרי הקניות בבוקר שישי היה ברור שהשבת תהיה משופעת בהן .
המתכון הזה כבר הפך לריטואל רגיל אצלי, ובמיוחד בימי חורף קרירים שגם הבישול והעמידה ליד הכיריים מחממת אותי..
מתכון לריזוטו פטריות (מתוך "אורז ופסטה" של בני סיידא) בשינוי קל
החומרים:
30 גרם פטריות יער מיובשות
250 גרם פטריות שמפיניון טריות
250 גרם פטריות שמפיניון טריות
50 גרם פטריות פורטבלו טריות
50 גרם חמאה
4 שיני שום קצוצות דק (אני לפעמים משתמשת בקוביות הקפואות שהן נהדרות)
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כוסות אורז ריזוטו
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כוסות מרק צח רותח
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1. משרים את הפטריות המיובשות במים חמים כשעה. מסננים, שוטפים טוב תחת מים זורמים ומייבשים בעזרת מגבת נייר וקוצצים.
2. פורסים את פטריות השמפיניון והפורטבלו.
3. מחממים בסיר כבד את החמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים במשך 5 דקות.
4. מוסיפים את כל סוגי הפטריות ומאדים תוך בחישה במשך 5 דקות נוספות.
5. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שכל גרגר מצופה ומבריק. מתבלים במלח ופלפל.
6. מוסיפים חצי כוס מהמרק, מערבבים ונותנים לנוזלים להיספג באורז. חוזרים על הפעולה בכל פעם עם חצי כוס עד שהכמות כולה נספגת באורז.
7. מורידים מהאש, מפזרים מעט פרמזן מגורר ומגישים מיד
ומתכון נוסף, מהיר וקליל שהפך אצלי ל-MUST בארוחות שישי ובאירוח: פטריות ממולאות.
שוטפים 20 פטריות שמפיניון טריות ומייבשים בנייר סופג. מנתקים את רגל הפטריה, כך שנוצרת גומה למילוי.
מערבבים לתוך הקערה את כל המרכיבים
2 קוביות עשבי תיבול איטלקי של "דורות"
4 כפות פתיתי פרמזן
4 כפות פירורי לחם
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לפי הטעם
ועכשיו כשיש לנו מילוי
ממלאים את הפטריות
אפשר (ורצוי להשלמת המראה והטעם לפזר גבינת פרמזן מגוררת גם מעל)
מכניסים לתנור וצולים בגריל כ-5 דקות, עד שהגבינה נמסה.
מגישים מיד (יש צורך באיפוק כדי לא לנשנש אותם מיד כשמוציאים מהתנור...מניסיון)
וכשבשעה 17:00 חשוך כבר בחוץ ומתחיל לרדת גשם
זה הזמן המושלם לקפה חם וטראפלס (ואני גאה בעצמי שהפעם לא נגעתי..לא בשלב ההכנה ולא אפילו טעימה-אבל קיבלתי אישור שהיה טעים אז יכולתי להשמין רק מהמחמאות(-:
מקווה שגם לכם היה סופ"ש מוצלח ושהשבוע יהיה נפלא (וחמים )
יעל
וואי כמה דברים שאני אוהבת בפוסט אחד!
השבמחקמאוד אהבתי את תמונת הים שמגיע לחוף- ממש תמונה נהדרת.
ריזוטו פטריות זה יאמי לגמרי, ומזמן לא אכלתי/הכנתי, והפטריות הממולאות נראות סוף הדרך.
שיהיה שבוע נעים!
נראה טעים, אבל אני מהצד האוכל...סיכוי שאכנס למטבח לצורך בישול...קטן ביותר...
השבמחקנראה נהדר!!! עשית לי ממש חשק (ואני עוד אחרי ארוחת בוקר!!)
השבמחקוהתמונות שלך נהדרות.. איך את תמיד מצויידת גם במצלמה וגם בנעלי ספורט?? תותחית שכמוך :):)
ותודה על המתכונים :)
ואוו כמה שהפטריות הממולאות נראות טוב!!! את גם בשלנית בנוסף להכל?? ממש אשת אשכולות!! תותחית. והנה מצאתי משהו אחד שאנחנו לא מסכימות עליו...אני חולה על החורף!! אנחנו עדיין חברות...?
השבמחקאוי מדהימה שלי.. עשית לי כזה חשק... :-) התיאורים שלך טעימים להפליא והצילומים [כתמיד] נהדרים! תודה רבה! תקבלי דיווחים אחרי הנסיונות שלי [גם הם יגיעו מתישהו...]. תודה אהובה!
השבמחקYYY איזה צילומים יפים! תודה רבה על המתכונים!
השבמחקיאומצו ללא ספק!
אין מה להגיד- אלופה בכל!! עלייך נאמר-"ידה בכל ויד כל בה"
השבמחקנראה לי שאני הולכת לנסות את הריזוטו!
תודה
אלונה114
הרגת אותי! הלכו הנקודות...
השבמחקאני לעומתך מעדיפה את החורף,
השבמחקאבל כמוך אוהבת פטריות בכל מצב,
הריזוטו נראה מושלם, והפטריות הממולאות ממש מגרות.
התמונות מחוף הים ממש מרגיעות
איזה עיתוי מושל להיות הזמן הנכון וברגע הנכון כדי לצלם.
שיהיה שבוע נפלא!
לימור
ממממ... נראה טוב!
השבמחקתודה :-)
אוי, מתה על פטריות, נראה מושלם.
השבמחקוהצילומים שלך פשוט יפהפיים
פטריות מאכל אהוב עליי במיוחד, הצילומים שלך מעוררים תיאבון והרגע סיימתי לאכול!!
השבמחקלא כתבת כמה נקודות:))
מקסים, תודה על המתכונים השווים
כמה דברים טעימים בפוסט אחד.. מתה על כרוב ממולא וגם על פטריות..ושוקולד..חולשה
השבמחקנראה שהיה סופש מקסים, שימשיך ככה השבוע.
ממש ערוץ החיים הטובים אצלך בבלוג. הצילומים בפוסט הזה יפים אחד אחד!
השבמחקWoooo איזה פוסט מושקע . דברים. ניפלאים והצילומים- כל תמונה ,ניפלאה
השבמחקאיזו שבת נפלאה. כמה תענוגות הצלחת לדחוס בסוף שבוע אחד.
השבמחקאני ממש טיפוס של חורף ותמונות העננים שלך עושות לי את זה
התעלפתי! התמונות מרהיבות, והאוכל עושה חשק... את עושה משלוחים?
השבמחקאייי בובי, איזה תמונות! צריך לגייס את כל כח הרצו כדי לא לעבור להתגורר בתיק המצלמה שלך (-:
השבמחקהתמונה של הגשם מנצנץ על החלון יש עשתה לי הרגשה של חנוכה והתמונה של הריכי המלית בגביעונים הלבנים- הכי ספר בישול!!!
מתעלפת לי...
רצו=רצון
השבמחקהריכי=רכיבי המלית
תראי מה ההתרגשות עשתה לי...
רחלי
ואוו, איזה תיאבון עשית לי, אני חולה על פיטריות בכול צורה שהיא.
השבמחקוהכרוב הממולא נראה לי בכלל כמו קינוח כולשהו.
יופי של שבת חורפית העברת לעצמך
מורן
ula7
נראה כל כך טעים ומפתה, צילומים נפלאים!
השבמחקגם אני לא טיפוס של חורף, אבל ממש עשית לי חשק לטבוע באיזה סוודר ולאכול ריזוטו! :) התמונות יפהפיות, והאוכל נראה טעים!
השבמחקאני בדיוק הפוכה-מתה על החורף... האוכל ,הבגדים ,העננים... והפוסט שלך הוא חורף במיטבו! התמוגגתי לי.
השבמחקתקשיבי את מצלמת שאני מתה! לא כי פשוט אין דברים כאלו.
השבמחקהתלמידה עולה על מורתה.....
ולמה לא שלחת לי שוב את הארנבגייזר? לא הגיעה לי תמונה במייל....
ומתי נפגש כבר?
נשיקות
הילה
בשביל ארוחה כזאת אפילו אני מוכנה להיות ספונטנית :-)))
השבמחקהכל נראה מושלם!!!
אני מאוד מאוד אוהבת חורף, ובמצלמה שלך הוא נראה אפילו יותר טוב!!!
הי יעל.עכשיו תורי להיות רעבה, למראה כל הטוב שאת הכנת! ריזוטו נראה לי תמיד מסובך נורא, אז לא נראה לי שאעמוד בזה. אצלך זה נשמע קל ונראה נפלא. התמונות של הים משגעות, אני ככ אוהבת ים, וזה של פולג מעורר בי הרבה זכרונות טובים! שיהיה חורף קל קל וטעים!!
השבמחקאני רואה שציפי ואני "שכנות" גם כאן...
השבמחקהפוסט הזה מקסים ומלא בדברים טובים, צילומים יפים ותחושת חורף חמימה (החורף די אהוב עלי...) מקסים.
יופי של צילומי חורף......
השבמחקהפטריות נראות נפלא למרות שזה לא הפיבורייט שלי :)
הכל נראה כל כך יאמי !! כמה תאבון עוררת אצלי עכשיו !!! התמונות כל כך מזמינות ועושות חשק....
השבמחקפןסט משגע מלא בכל טוב!
השבמחקוצדקת לגבי צילומי האוכל, הם נפלאים במיוחד!
בהחלט הזכרת לי שיש גם כמה דברים טובים בחורף:-)
השבמחקכמו בישולים או מאפים שדורשים זמן ליד התנור/ הכיריים שלמי יש כוח אליהם בקיץ שלנו:-)
תמונות מקסימות ותודה על המתכונים!!מתה על פטריות!!