25 ביוני 2012

Project Macaron פרוייקט המקרון



לא סתם קראתי לפוסט "פרוייקט מקרון". כך קוראת קרין גורן לפרק העוסק במקרונים בספר השני בסדרת "סודות מתוקים" ובעיניי זה בהחלט ממצה את העניין.

אני מאד אוהבת מקרונים ולאורך השנים תמיד נתפסו בעיניי כמעדן משובח...

בפריז מורני ואני לא הפסקנו לאכול מקרונים....בכל סניף של LADUREE עצרנו, נהנינו ממראה העיניים ולא פסחנו על קניה...יש שפע כ"כ גדול של טעמים שפשוט העיניים רוצות הכל...שלא לדבר על החיך (-:






הם כ"כ יפים ומושלמים שאפילו בחדר המלון (ממש לפני נגיסה באחד מהם) הייתי חייבת לצלם אותם-צבעוניים ומהממים


ולא ויתרתי גם על אלו של PIERRE HERME - מ-ע-ו-ל-י-ם!!!!!!


כמו המון דברים, גם מקרונים שלא הכנתי עדיין "על אמת" הכנתי מקרמיקה וכשחזרתי לא עמדתי בפיתוי של צילום המקור וההעתק הקרמי 



ואיזה כיף שיש לי מקרון פטל סרוג ומתוק מהילה הכשרונית כ"כ


לפני חודשיים בערך חגגנו לסמדר חינה ואורית (שהבלוג שלה עמוס באפיה משובחת) הכינה מקרונים (אחרי קורס קונדיטוריה של אורן בקר, אם אני לא טועה)- קצת חיזוקים ממנה שהשד לא נורא כ"כ והחלטתי לנסות ולסמן וי על המקרונים...



בכל דפדוף בספרי האפיה שקניתי לאורך השנים , בכל תכנית אפיה מתייחסים אליהם כאל משהו נשגב, מתוקתק וביראת כבוד...וההשלכה (לפחות אצלי) היא שקשה להכינם בבית....עד שהגיעה קרין גורן שבאופן מאד עממי הובילה אותי צעד צעד, בלי חשש אל היעד. היא מפרטת את כל הכללים, את כל מה שיכול להשתבש ואיך להימנע מטעויות ובזה טמון סוד הקסם שלה בעיניי.

 נסיון ראשון לפני חודשיים הוכתר בהצלחה-אמנם הם לא יצאו תפוחים כ"כ אבל המרקם, ה"רגליים" הכל היה בר השגה וטעים ואני הבנתי שהכל עניין של תפיסה ותיאום ציפיות

אלו היו הוניל ממולאות בריבת תותים תוצרת בית


ומה קורה כשלא עוקבים אחרי ההוראות ומערבבים יותר מדי? הם יוצאים הרבה פחות יפים ושטוחים....אבל הנחמה היא שעדיין טעימים בטירוף (-:


אז המסקנות שלי? להעז ולנסות...במקרה הכי גרוע ייצאו עוגיות סטייל נשיקות מרנג, לשקול הכל בדיוק לפי ההוראות ולפעול אחד לאחד ובעיקר ליהנות מהתהליך...כי האושר שבצליחת פרוייקט שכזה הוא עצום (לפחות עבורי)

היות ותכננתי לערב שישי מקרונים לקינוח, ופיספסתי בחמישי בערב סדנת מקרונים עם חברות אצל אורית -בשישי בצהריים נכנסתי למטבח כשמקרונים צבעוניים עומדים לנגד עיניי.

 



את משטח הסיליקון הזה הבאתי איתי מפריז והוא מושלם לפרפקציוניסטים - כל העיגולים יוצאים בדיוק אותו דבר...
אגב, סימנתי על דף פרגמנט את העיגולים כך שכשסבב ראשון בתנור והסבב הבא צריך לנוח שחצי שעה (כדי לקבל את הקרום החלק והכ"כ מיוחד) יהיה לי גיבוי (-:



זה השלב שה"רגליים" מתחילות לצוץ וחיוך שאומר "הצלחתי" מתפשט על הפנים


קרם נוגט בין העוגיות הצהובות והירוקות..


והוורודות מולאו בריבת פטל טעימה.

הבעיה היחידה עם העוגיות האלו שצריך להתאפק...ואני לא טובה בזה....להגיד של "טעמתי" מיד אחרי שהצטננו מהיציאה מהתנור? זו לא תהיה האמת...כאלו שנראו לי שבירות מעט או סתם "קרצו" לי...מיד נחטפו (-:

כך נראה הסיבוב הראשון אצל הוריי בשישי בערב (השאר נשמרו לאורחים בשבת)..


ואחיינית שלי רצתה גם לצלם....


ובשבת בבוקר יכולתי אני להתענג על מגדל שכזה

 

מצרפת את המתכון למקרונים שוקולד מהאתר של קרין גורן-הוא טיפה שונה מהמתכון הבסיסי אבל מוצלח אף הוא ובאמת ממליצה על הספר שלה...

מתכון

שיהיה שבוע מתוק ונעים
יעל

i

35 תגובות:

  1. יעלי אין עליך בכל תחום
    נראה מושלם
    נילי ח

    השבמחק
  2. אוי יעלי יעלי, את יודעת שעד שהתחלת לכתוב על מקרונים ולהכין אותם מקרמיקה בכלל לא ידעתי מה זה?.. יום אחד, כשאהיה גדולה, גם אני אכין כאלה (אבל אולי אוותר על צבע המאכל).

    השבמחק
    תשובות
    1. אחרי תפאורת מופע סיום...זה יהיה קטן עלייך...וצריך רק טיפונת צבע מאכל (אמיתי) על כמות גדולה....

      מחק
  3. את משקיענית חבל"ז...גם תבנית מתאימה, גם מצלמת בכל שלב..
    אין עלייך, גם יפה וגם אופה!

    השבמחק
  4. פוסט בניחוח פריזאי, אין מה לומר.
    מקסים ומחשיק בטירוף!

    השבמחק
  5. מקסים! ברגע שאני מסיימת עם ההכנות לכל הימי הולדת מסביב אני מכינה גם - את כל הזמן עושה לי חשק מחדש :)

    השבמחק
  6. טוב זה ברור שאם למישהו זה יצליח זה לך! ורק אני העוגיה הזאת לא מדברת אלי בכלל (רק מבחינה אסטטית...).

    השבמחק
  7. תודה יעל!!!
    עשית לי חשק - חייבת לנסות גם :)

    השבמחק
  8. אורית (מונגר)25 ביוני 2012 בשעה 9:17

    יקירתי אין כמוך!!
    המון תודה על הפרגון
    ויצאו לך יופי של מקרונים:-))
    אכן מדובר בעוגיה מורכבת אך השלבים כשלעצמם לא מסובכים.
    ועכשיו יש לך גם מקרמיקה, גם סרוגי וגם כאלה מהסוג האכיל:-))

    השבמחק
  9. שבוע שעבר קיבלתי מתנה אריזת מקרונים של רביבה וסיליה ונזכרתי כמה שרני אוהבת אותם! אני צריכה להתחיל לחקור את זה בעצמי ;-) שלך נראים נפלא!! יש לי בראש קרם קוקוס וקרם פיסטוק!! ברגע שיעבור הוירוס הזה...

    השבמחק
  10. אליפות, פשוט אליפות, איזה מהממים...גם האמיתיים שלך וגם הקרמיקה (לא הייתי מצליחה להבדיל..), מוכשרת אחת..

    השבמחק
  11. אלופה אמיתית!! יצאו לך מקרונים יפהפיים ואני בטוחה שגם טעימים!!

    השבמחק
  12. נראה מעולה! מכל הטעמים והצבעים בפריז הכי אהבתי את אלה עם הפירות יער. יאמממי...
    ואני מעדיפה שמישהו יכין לי אותם(:

    השבמחק
  13. יעל יקרה, יש בך כל כך הרבה כישרון, שזה ממש נפלא ! הפוסט כל כך צבעוני שמתחשק לגשת להכין גם כן. תודה עבור המתכון!
    חיה.

    השבמחק
  14. מקסים!
    לא הצלחתי לזהות מי המקרונים שאמורים לאכול אותם, ואיו המקרונים מקרמיקה...

    השבמחק
  15. אלופה... אצלך כל פרויקט נראה קלי קלות אבל אני עוד לא מתקרבת... והכי הרסת אותי עם התמונה של הדמי והאמיתי אני לא יודעת להבדיל בינהם... חייבת כמה כאלו מקרמיקה לצד צלחת העוגיות עם הקאפקייקס שלך !
    מתגעגעת !

    השבמחק
  16. נראה מעולה! איך בא לי לטעום.
    יש לך ידיי זהב :)

    השבמחק
  17. נראה נהדר. יש גם מתכון מצויין למקרונים בבלוג בצק אלים.

    השבמחק
  18. גם אני ניצחתי את השד לפני כמה זמן. אני חושבת שהבאזזז שיוצרים סביב מקרונים הוא לפעמים מוגזם - כמו שאמרת, אם מדייקים ועוקבים אחרי ההוראות אין סיבה שלא יצליח.

    את מוזמנת להציץ גם בניסיון שלי עם מקרונים:
    http://daffidiscoversamerica.blogspot.com/2012/04/blog-post_26.html

    http://daffidiscoversamerica.blogspot.com/2012/04/blog-post_28.html

    השבמחק
  19. יעל, איזה שלמות, וכן איזה אומץ! אני חושבת שיראת הכבוד היא בגלל שאלו עוגיות ככ עדינות, גם בתהליך הייצורוכמובן שגם בטעם הנהדר. בבלוג של שרון היינריך, המומלץ, שהיא קונדיטורית, וחיה כעת בפריז, היא מתארת את היצירות של פייר ארמה, שעורך השנה אוסף מדליק של מקרונים מיוחדים במינם וטעמם. שווה הצצה. שבוע מקסים.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה ציפי. תודה על ההיכרות איתה...כבר טיילתי לי שם בהנאה (-:
      שבוע נפלא גם לך

      מחק
  20. אלופה, כל פרויקט מצליח!
    התמונה של האמיתי עם הקרמיקה הורס!
    כל מתכון של קרין גורן הצלחה, אפילו אני מצליחה....

    השבמחק
  21. אוי יעלי......
    הם משגעים.
    כל הכבוד לך על האומץ. אני קראתי את המתכון בספר של קרין גורן כבר איזה 3000 פעמים ומעולם לא העזתי לנסות.
    אולי בזכותך...
    אני חייבת לנסות את זה....
    נשיקות♥

    השבמחק
  22. אין מצב בעולם שאני באמת משתמשת בהדרכה הזו... אבל התוצאות - גם נראות כל-כך כל-כך יפות ומקצועיות, והדרך מהממת ופוטוגנית במיוחד!

    השבמחק
  23. הי יעל היפה והאופה, זו קרין גורן :-)
    תודה ששלחת לי בפייסבוק קישור לבלוג המהמם שלך. התרגשתי לראות את פרויקט המקרונים שלי אצלך במטבח. אהבתי מאוד את ההשקעה וגם את התבנית המיוחדת. כל הכבוד, גאה בך!!!
    שלך
    קרין

    השבמחק
  24. פוסט צבעוני ומעורר חושים!
    יופי של ניסיון ונראה יאמי!!

    השבמחק
  25. בוביק. אחרי מחמאות מקרין, קטונתי מלהתייחס לשלמות הביצוע. רק אגיד שאת מיטורפת אמיתית שסחבת תבנית סיליקון לעניין...
    אני מוצאת שקל לי יותר לסרוג אחד מאשר להכין באמת..
    מוכנה לעסקת חליפין שכזו תמיד... נשיקות
    הילה

    השבמחק
  26. יעלה, עשית לי חשק עז לנסות! וגם לי יש את הספר של קרין, שכל מה שעושים ממנו תמיד יוצא חבל"ז. אמרתי לעצמי...מה הסיכוי שהם יצאו לי טובים, בכל זאת אני מאותגרת אפייה רצינית.
    זורקת לך כפפה, בא לך התנסות משותפת (זה נשמע מלא זימה :-))? אני אשמח אם נעשה ביחד, ככה אני אתפוס קצת אומץ. מוכנה לתת תמורה (בכל זאת רומניות, לא?)

    אלין

    השבמחק
  27. פרוייקט צבעוני ובטוח טעים במיוחד !!!
    הצילומים מושלמים במיוחד אהבתי את זה עם הקרמיקה והאמיתיים :)
    LoolaB - Smadar

    השבמחק
  28. אוף.. כמה בא לי מקרון כזה עכשיו..... נראה כל כך יאמי ומזמין ! תודה על השיתוף :-)

    השבמחק
  29. הי יעל
    כיף לי להיכנס לפה מדי פעם , שאלה???מהיכן הצלוחית שבתמונה האחרונה? יפיפייה.

    השבמחק
  30. יעל! גם הצלחת TAKE A BITE היא מעשה ידייך?
    הכל מקסים ונראה מעולה.

    השבמחק

thanks for taking the time to comment
have a great day
yael