*** for an english version-please scroll down, thanks
אז אחרי שבפוסט הקודם סגרתי את הפינה של הברכות לחג/כרטיסי המיקום בשולחן החג ודאגתי לקישוט למרכז השולחן הגיע הזמן לדאוג גם קצת למתוק (ועדיף שיהיה גם יפה ואביבי) , לדאוג לסידור השולחן ולעוד כמה סידורים אחרונים.
החבילות שקיבלתי מליהי ומנתנאלה הכילו כאמור המון הפתעות מעניינות, כאלו ש"אילצו" אותי לחזור לאפות ולשחק בשוקולד אחרי כמעט חמישה חודשים עמוק בתוך התהליך שאני עושה ב"חלי ממן"
להגיד שהיה קל? לא היה אבל ניסיתי להיות מאד ממוקדת מטרה ומרגע שסיימתי לאפות והעוגה נפרסה וצולמה כהוגן...נקשתי על דלתות השכנים שלי המקסימים והעברתי אותה למקום שבו היא תוערך יותר (-:
את הרעיון לעוגה ראיתי לפני חודש בפינטרסט ומיד הוא נכנס לרשימה...תכננתי אותו לארועי ימי נישואין קרובים שיש לנו במשפחה אבל מרגע שקיבלתי את חותכני הפרפרים מליהי היה ברור שהקונספט ינוסה גם בפורמט הזה
זו דרך מאד חמודה לגוון בעצם בכל עוגה בחושה, הכי בסיסית שיש לכם.
לחלק מהעיסה הוספתי כמה טיפות של צבע מאכל ורוד, שפכתי לתבנית אינגליש קייק ואפיתי בתנור
מוציאים את העוגה שתתקרר ופורסים אותה לפרוסות.
מכל פרוסה קורצים עם החותכן הרצוי
מכניסים לתנור לאפיה נוספת של 15-20 דקות, מוציאים את העוגה לצינון ומחכים (לא בסבלנות מרובה) בכדי לפרוס
כאמור, ניתן להכין את העוגה עם כל סוג חותכן והתוצאה בעיניי היתה כ"כ מרהיבה שלחג אני מתכננת להכינה שוב...
----------------------------------------------------------------------
כדי לדאוג שהשולחן יהיה אביב, צבעוני ושמח בנוסף לכדור הפרחוני הכנתי גם חבקי מפיות, גם בסימן פרפרים.
עד הפעם הזו לא השתמשתי אף פעם בבצק סוכר. תנו לי שוקולד, בצק, כל דבר-אני נהנית (למרות שבחמשת החודשים האחרונים נמנעתי עד כמה שאפשר מאפיה כדי למזער פיתויים). בצק סוכר לעומת זאת לא גירה אותי מעולם.
הפעם החלטתי להתנסות.
לבצק סוכר לבן רגיל הוספתי טיפה של צבעי מאכל, ורוד וצהוב ולשתי עד שנטמעו בבצק באופן מושלם.
רידדתי למשטח חלק ודק יחסית וקרצתי מהם פרפרים שונים מהסט.
עכשיו נשאלה השאלה מה לעשות איתם.....במקביל לכדור המנג'טים בפוסט הקודם הכנתי חבקי מפיות מנייר, בשילוב המנג'טים, ובדיוק כמו בכרטיסים, הכנתי גם פה בשילוב הוואשי קישוטים (ROSETTEׂ)
על רצועה צרה של קארדסטוק/בריסטול לבן הדבקתי פס וואשי פרחוני.
השתמשתי בלוח הסימון והקיפול של מרת'ה סטיוארט כדי לסמן קווים לקיפול
מדביקים את הפס כך שמתקבל עיגול.
את הרוזטה שהתקבלה הדבקתי על המנג'ט, הוספתי פרח נייר פשוט וזה מה שהתקבל
פרחי נייר קטנים ניתן גם להשיג בחנויות לכלים חד פעמיים במגוון צבעים.
נשאר פחות משבוע עד לערב פסח ועד אז יש לי עוד לסיים את התגיות למתנות ועוד הפתעה אחת שאני מקווה להספיק. אז נתראה עוד לפני החג ...
ובינתיים לעוד רעיונות לשדרוג החג מוזמנות לפוסטים שנולדו משיתוף הפעולה בין צוותי ה- d.tשל נתנאלה.קום ומותק בוטיק סוכר – ענת דביר, עינת אליאש, איריס בן שושן, מוני רוקח , קרן מושטוב,גלית נמשים, פז אלסטר, שריתוקה, רביד בזק ורותי צחורי.
A month ago i stumbled this photo on Pinterest and immidiately pinned it to make for the upcoming
אז אחרי שבפוסט הקודם סגרתי את הפינה של הברכות לחג/כרטיסי המיקום בשולחן החג ודאגתי לקישוט למרכז השולחן הגיע הזמן לדאוג גם קצת למתוק (ועדיף שיהיה גם יפה ואביבי) , לדאוג לסידור השולחן ולעוד כמה סידורים אחרונים.
החבילות שקיבלתי מליהי ומנתנאלה הכילו כאמור המון הפתעות מעניינות, כאלו ש"אילצו" אותי לחזור לאפות ולשחק בשוקולד אחרי כמעט חמישה חודשים עמוק בתוך התהליך שאני עושה ב"חלי ממן"
להגיד שהיה קל? לא היה אבל ניסיתי להיות מאד ממוקדת מטרה ומרגע שסיימתי לאפות והעוגה נפרסה וצולמה כהוגן...נקשתי על דלתות השכנים שלי המקסימים והעברתי אותה למקום שבו היא תוערך יותר (-:
את הרעיון לעוגה ראיתי לפני חודש בפינטרסט ומיד הוא נכנס לרשימה...תכננתי אותו לארועי ימי נישואין קרובים שיש לנו במשפחה אבל מרגע שקיבלתי את חותכני הפרפרים מליהי היה ברור שהקונספט ינוסה גם בפורמט הזה
זו דרך מאד חמודה לגוון בעצם בכל עוגה בחושה, הכי בסיסית שיש לכם.
לחלק מהעיסה הוספתי כמה טיפות של צבע מאכל ורוד, שפכתי לתבנית אינגליש קייק ואפיתי בתנור
מוציאים את העוגה שתתקרר ופורסים אותה לפרוסות.
מכל פרוסה קורצים עם החותכן הרצוי
לשארית העיסה הוספתי כף אבקת קקאו.
שופכים לתבנית אינגליש קייק חלק מהעיסה, מעמידים את הפרפרים בצמוד האחד לשני ומעל שופכים את שארית העיסה עד שמכסה את הפרפריםמכניסים לתנור לאפיה נוספת של 15-20 דקות, מוציאים את העוגה לצינון ומחכים (לא בסבלנות מרובה) בכדי לפרוס
כאמור, ניתן להכין את העוגה עם כל סוג חותכן והתוצאה בעיניי היתה כ"כ מרהיבה שלחג אני מתכננת להכינה שוב...
----------------------------------------------------------------------
כדי לדאוג שהשולחן יהיה אביב, צבעוני ושמח בנוסף לכדור הפרחוני הכנתי גם חבקי מפיות, גם בסימן פרפרים.
עד הפעם הזו לא השתמשתי אף פעם בבצק סוכר. תנו לי שוקולד, בצק, כל דבר-אני נהנית (למרות שבחמשת החודשים האחרונים נמנעתי עד כמה שאפשר מאפיה כדי למזער פיתויים). בצק סוכר לעומת זאת לא גירה אותי מעולם.
הפעם החלטתי להתנסות.
לבצק סוכר לבן רגיל הוספתי טיפה של צבעי מאכל, ורוד וצהוב ולשתי עד שנטמעו בבצק באופן מושלם.
רידדתי למשטח חלק ודק יחסית וקרצתי מהם פרפרים שונים מהסט.
עכשיו נשאלה השאלה מה לעשות איתם.....במקביל לכדור המנג'טים בפוסט הקודם הכנתי חבקי מפיות מנייר, בשילוב המנג'טים, ובדיוק כמו בכרטיסים, הכנתי גם פה בשילוב הוואשי קישוטים (ROSETTEׂ)
על רצועה צרה של קארדסטוק/בריסטול לבן הדבקתי פס וואשי פרחוני.
השתמשתי בלוח הסימון והקיפול של מרת'ה סטיוארט כדי לסמן קווים לקיפול
מדביקים את הפס כך שמתקבל עיגול.
את הרוזטה שהתקבלה הדבקתי על המנג'ט, הוספתי פרח נייר פשוט וזה מה שהתקבל
מרגע שהיו לי מוכנים פרפרי בצק הסוכר ידעתי שהם יתווספו לחבקים - אני כ"כ אהבת את התוצאה: צבעונית, אביבית ומלאת שמחה.
ורק בגלל שצריך להיפטר משאריות החמץ ועדיף לעשות זאת בסטייל...הכנתי קייק פופס מהשאריות של עוגת הפרפרים הורודה בשילוב נוגט , ציפיתי בשוקולד שהומס ועל כל קייק פופ הונח לו פרפר צבעוני.
ובשביל הבריאות...תות שדה בצורת פרפרים (-:
עד כאן בגזרת הפרפרים...והצצה למה שקורה כשיש קשים מנייר כ"כ יפיפיים והניירות קוראים להם...
ברשת קיימות גרסאות של כרטיסי יומולדת עם ניירות מגולגלים כנרות ...כשראיתי את הקשיות מולי היה ברור לי שמצאתי קיצור דרך מבורך (-: רק לגזור בגודל הרצוי, להשחיל ולהדביק חוטי TWINE בתור פתיל אה...וואלה!!!
וזוהי רק ההתחלה של משחקי הקשיות שלי בסקראפ.....
הקלקה על התמונה תוביל אתכם ישירות אל המוצר בחנות של מותק-בוטיק סוכר ונתנאלה.קום
פרחי נייר קטנים ניתן גם להשיג בחנויות לכלים חד פעמיים במגוון צבעים.
נשאר פחות משבוע עד לערב פסח ועד אז יש לי עוד לסיים את התגיות למתנות ועוד הפתעה אחת שאני מקווה להספיק. אז נתראה עוד לפני החג ...
ובינתיים לעוד רעיונות לשדרוג החג מוזמנות לפוסטים שנולדו משיתוף הפעולה בין צוותי ה- d.tשל נתנאלה.קום ומותק בוטיק סוכר – ענת דביר, עינת אליאש, איריס בן שושן, מוני רוקח , קרן מושטוב,גלית נמשים, פז אלסטר, שריתוקה, רביד בזק ורותי צחורי.
שווה גם להצטרף לדף הפייסבוק מותק של מוזה ויצירה ולקבל עדכונים על פוסטים מדהימים נוספים ...בלוג קנדי שווה שווה ממש אוטוטו יעלה
A month ago i stumbled this photo on Pinterest and immidiately pinned it to make for the upcoming
anniversaries in our family.
when i got the butterfly cookie cutters in the D.T pack from LIHI i knew i had to try it with them first
and what can i tell you....i LOVE it!!!
The next thing i wanted to make for the Passover dinner table is napkin holders with spring elements...so i made rosettes with cardstock and washi tape, added a paper flower and from sugar dough i made colourful butterflies
and a quick look at what i did while paper straws were on the table and caught my eye...no more rolling paper as candles (-:
הרסת אותי עם הכרטיס ברכה!!
השבמחקוהריני מודיעה לך שאני הולכת להעתיק אותו ממך!!!!!!!!!!!!!
שלא נדבר על זה שאני כל כך הרבה זמן מתכננת לנסות את העוגות האלה עם הלבבות/פרפרים/פרחים ועכשיו שכנעת אותי שזה קלי קלותה!!!
בקיצור - מהמם!!!!!!!!!!!!
לכבוד הוא לי מוני יקירה, תודה (-:
מחקאת אחת הורסיות של העוגה גם ראיתי כבר ברשת אבל עשית לי חשק לנסות- היא נראית משגעת.
השבמחקהחבקים הן רעיון מקסים בשילוב הפרפרים.
תודה על ההשראה הנהדרת
תמר א.
תודה רבה תמר ואני אשמח לראות תוצאות
מחקמשגע! הכל נראה ומצולם נפלא, והרעיון עם הנרות בסוף, פשוט ענק! :)
השבמחקתודה יקירתי <3
מחקהעוגה מדהימה... הרעיון של הפרפר כל כך מיוחד בתוך העוגה.. האורחים בטוח יופתעו. חבקי המפיות מדהימים והכרטיס פיצוצי. הכל כל כך מקסים. שיהיה לך חג שמח ומתוק. איריס בן שושן
השבמחקתודה איריס, וחג שמח ומאושר גם לך (טעים ומתוק הוא בטוח יהיה)
מחקעוד פוסט נפלא.
השבמחקהעוגה עם החיתוכים נכנסה מיידית גם לטו דו ליסט שלי!
ולא ידעתי שאפשר לעשות פרחי נייר עם סקור בורד. תמיד לומדים משהו חדש פה...
קרן
תודה קרן (-: ואת חייבת לנסות את העוגה, היא כיפית להכנה
מחקGreat job. The cake looks amazing with the butterfly
השבמחקtnx so much Joanne
מחקאהבתי מאד את מחזיקי המפיות והכרטיס-מדליק
השבמחקחג שמח שיהיה
אורית
תודה אורית
מחקאין מה לאמר, כל רעיון-פצצה! הכל יוצא לך ככ יפה, את פשוט מוכשרת!! חג שמח!!
השבמחקתודה ציפי יקירה ושיהיה לכם חג שמח ונפלא
מחקאיזה יופי של רעיון לעוגה!!! מקסים מקסים מקסים!!
השבמחקתודה רבה וחג שמח
מחקאהבתי מאד מאד מאד ואפילו עלה לי רעיון לקיצור תהליך בעוגה עם הפרפר, אבל אני צריכה לנסות. אם יצליח - את הראשונה לשיתוף :-)
השבמחקנמחקה לי התגובה????????
השבמחקפוסט סופר משובח.
עלה לי רעיון לקיצור דרך בהכנת העוגה עם החותכן. אני חייבת לנסות את זה, אם יצליח לי - את הראשונה לשיתוף.
תודה דארלינג <3
מחקואני פה...מחכה בסבלנות (כי בטוחה שיצליח לך)
יעלי, את אלופת האלופות!
השבמחקהכל כ"כ יפה ומוקפד ונעים.
רעיון העוגה הורס!!! חייבת לנסות מתישהו :-)
הפרפרים כחבקי מפיות - שוס ענק! מקווה לזכור כשאצטרך...
והצילומים שלך כ"כ יפים ומגרים. שלמות!
תודה רבה רבה מותק.
מחקתענוג של פוסט אביבי-הפרפרים המתוקים כ"כ מוסיפים לחבקי המפיות
השבמחקתודה ענת (-:
מחקיההה... כמה יפה!
השבמחקהעוגה מגניבה, אבל הכי הכי - החבקים וכל הסטיילינג - הורס!
מההתחלה ועד הסוף כולל מה שבאמצע = שלמות בסטייל!. הכל ככ צבעוני ומחייך. יעלי את משגעת
השבמחקI just love what you did with the paper straws-genious!!!
השבמחקהכל פשוט מהמם!
השבמחקשלל רעיונות מלאי השראה
חג שמח
זהבית שקד
great and beautiful ideas
השבמחקיצאו לך חבקים ממש משמחים את העיניים.. וכך גם כל הייתר. פוסט משגע :)
השבמחקכמה יופי בפוסט אחד. אהבתי מאוד את חבקי המפיות וסידור השולחן. חגיגי, אביבי ובעיקר מלא בטעם טוב.
השבמחקהרעיונות מקסימים והביצוע מושלם
השבמחקשיהיה חג שמח!
הכל מקסים, כרגיל. הכי אהבתי את הכרטיס והחבקים. נהדר. חג שמח.
השבמחקאהבתי ! ואפילו מאוד :)
השבמחקההפתעה עם הפרפרים באמצע העוגה, מ-צויין :)
LoolaB
מקסים!!!!
השבמחקיופי של רעיון ה"פרפרים/לבבות" אנסה בהקדם, אבל בגרסא טיבעית (עם שוקולד/בלי שוקולד)
יופי של רשומה
יפה פה וצבעוני, רעיון הפרפרים בעוגה מדליק. חג שמח וטעים.
השבמחק