13 באוג׳ 2013

My fun Zoku experience

*** for an english version-please scroll down, thanks

לפני שנה בדיוק רכשתי את מכשיר ה ZOKU. בתור מי שממש לא טובה בדחיית סיפוקים, ההוא מתאים לי כמו כפפה ליד.
לא צריך לחכות שעות עד שייקפא הקרטיב - המכשיר נמצא במקפיא וברגע שבא לי משהו קר וטוב כל מה שאני צריכה זה רק להחליט מה...ואחרי כמה דקות - יש ארטיק טעים, קריר ובעיקר, כזה שאני יודעת מה נכנס לתוכו (-:

מתכון לסירופ סוכר (לפי איילת הירשמן)
מבשלים בסיר על להבה בינונית כמות זהה של סוכר ומים (1 כוס סוכר=1 כוס מים) עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ שקוף. מצננים לגמרי

הראשון שהכנתי היה  לפי מתכון מהאתר שלהם: ארטיק פירות יער

2 כוסות פירות יער קפואים
1/2 כוס סירופ סוכר
1 שוט של רום
8 עלי נענע

מכניסים את כל החומרים לבלנדר ומרסקים.
שופכים לתוך המכשיר וממתינים שיקפאו.


INGREDIENTS
1 cup (4 oz) fresh raspberries
½ cup (3 oz) blueberries
½ cup (2 oz) blackberries
2 oz light rum**
½ cup simple syrup*
8-10 fresh mint leaves
MAKE THE BERRY MOJITO BASECombine all ingredients in a blender. Pulse the machine until the mixture begins to smooth, but still has a little texture to it.
ASSEMBLE THE POPSRemove Zoku Quick Pop Maker from the freezer. Insert sticks and pour the Berry Mojito base into each cavity until you reach the fill line. Let freeze completely and remove the pops with the Super Tool. Repeat with remaining pops.

ארטיק לימונענע וארטיק תפוז: (לפי מאיה מרום מ"בצק אלים")

כאן הדרך אפילו קלה יותר כי משתמשים בתרכיז מיץ קפוא.

מודדים כוס של תרכיז מיץ לימונענע / תפוזים. מוסיפים לקערה 3 גביעי יוגורט ביו 3% וכפית תמצית וניל. מערבבים במטרפה עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוזגים לתבנית ומקפיאים.



INGREDIENTS
1 cup of concetrated frozen lemon juice/orange juice
3 cups of 3% natural yogurt
1 table spoon of vanilla extract

AKE THE LEMON LIME BASE
Combine all ingredients.
ASSEMBLE THE POPS
Remove Zoku Quick Pop Maker from the freezer. Insert sticks and pour the base into each cavity until you reach the fill line. Let freeze completely and remove the pops with the Super Tool. Repeat with remaining pops.

ואפשר גם לוותר על השמנת וללכת על ארטיק לימונענע טבעי

סוחטים 6 לימונים, מוסיפים 1 כפית סירופ סוכר, 10 עלי נענע, מוסיפים מים מינרליים לפי הטעם ומערבבים. משאירים במקרר כדי שטעמי הנענע יתמזגו במיץ. מסננים את עלי הנענע ומוזגים לתבנית עד להקאפה.



Ingredients:
 6 freshly squeezed lemon juice
  tablespoon 1 sugar syrup
10 fresh mint leaves
mineral water according to flavour
Make The Pop BaseStir together all ingredients until thoroughly combined. 
Assemble The PopsInsert sticks and pour iced tea base to the fill line of each cavity. Let it freeze completely, then remove the pops with the Super Tool and enjoy.

ארטיק מנגו (לפי מתכון של מאיה מרום מ"בצק אלים" (טור שפורסם בזמנים מודרניים)

קולפים שני מנגואים גדולים ונפטרים מהגרעין.
טוחנים בבלנדר עם 1/2 כוס חלב, גביע יוגורט 3%, כפית תמצית וניל, 3 כפות סוכר ו- 2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי עד שמתקבלת תערובת קרמית חמוצה/מתוקה.
מוזגים לתבנית הזוקו עד שהארטיקים קופאים.


Ingredients: 2 large mangos
1q2 cup of milk
1 3% yogurt 
tablespoon of vanilla extract3 spoons of sugar
2-3 spoons of freshly squeezed lemon juice

Make The Pop Base
Combine all ingredients in a blender. Pulse the machine until the mixture begins to smooth, but still has a little texture to it.
Assemble The PopsInsert sticks and pour iced tea base to the fill line of each cavity. Let it freeze completely, then remove the pops with the Super Tool and enjoy

ארטיק אפרסק, יוגורט ודבש

3 אפרסקים בשלים וקלופים.
1 כף דבש
גביע יוגורט 3%
2-3 כפות  מיץ לימון



ואחרון חביב לבינתיים: ארטיק בננה ועוגיות, לפי מתכון של מאיה מרום מ"בצק אלים"


אמנם הוא לא הכי פוטוגני למראה אבל טעים בטירוף ומאגד בתוכו פינוק בטעם הבננה והעוגיות - שניים כאלו הם בהחלט פינוק שאני מרשה לי כשמגיעה שעת אחה"צ ועדיין יום עבודה ארוך לפניי....

שמים בבלנדר 3 בננות רכות ובשלות מאד, 2 גביעי יוגורט 3%, 1/2 כוס חלב, 1 כף סוכר חום ו-1/2 כפית תמצית וניל.
טוחנים בבלנדר עד שמתקבלת תערובת קרמית.
מוסיפים 10 ביסקוויטים פתי בר/לוטוס מרוסקים (רצוי להכניס לשקית אטומה ולחבוט עד שנוצרים פירורים גסים).
מערבבים את הביסקוויטים ותערובת הבננה ומוזגים לתבנית עד להקפאה.

את המכשיר אפשר להשיג עכשיו גם אצל נתנאלה בחנות, (בהנחה שווה) לצד עזרים מגניבים עוד הפתעות שממש בקרוב יועלו שם...
ובחמישי בערב תיערך גם הדגמה (לכל מי שנרשמה לערב הכיפי עם הרצאת הבנות מ- MOMDAY)

אני בינתיים הבראתי מוירוס פתאומי שהחליט להשבית אותי אתמול, דווקא בתוך עשייה לקראת ראש השנה שבפתח:
מחרתיים, בערב אצל נתנאלה, תהיה עמדה להכנת כרטיסים למען מעון ניצולי שואה - התרומה הקטנה שלנו כדי לשמח אותם בפתח השנה החדשה

יהיו מדבקות באנרים עם כיתובים, דגלונים ותחרות, וחומרים שנתנאלה מכינה - הכל כדי להקל על המשתתפות ולהכין כמות נכבדה ומשמחת עבורם שיצטרפו אל  הכרטיסים שכבר הוכנו בערב שאירחו גם לילך מ"ויטרינה" וגם דפי מ"מסטיקים"
.

ואלו חלק מהכרטיסים שאני כבר הכנתי עבורם




שיהיה המשך שבוע נפלא בעיקר בריא לנוכח הוירוס שמטייל לו..

יעל

7 תגובות:

  1. גם לי יש את המכשיר כבר כמה חודשים ובוא באמת כיפי וקל כ"כ...אצלנו בעיקר הילדים הולכים על השוקו מצופה ואני על הגירסאות הפירותיות. עכשיו יש עוד כמה לכיוון - תודה, ענבר

    השבמחק
  2. נשמע ויותר נכון להגיד נראה, נפלא נפלא נפלא! אלך לחפש לי את המכשיר ברחבי טורנטו LOL

    והכרטיסים מהממים!!! יופי של עשייה ונתינה.

    חיבוקים (עדיין מרחוק לצערי!), מירה

    השבמחק
  3. תשמעי הצילומים שלך הם כאלה מדהימים שישר בא לקנות את המכשיר (ואני בכלל לא אוהבת ארטיקים...). אולי מתנת ראש השנה לבנות...

    השבמחק
  4. הכל נראה נפלא וטעים - אתמול בדיוק קנינו את השלישיה ובתזמון מושלם נתקלנו בפוסט שלך. יופי של רעיונות נתת לנו, תודה

    אתי

    השבמחק
  5. איזה פוסט משובח! בדיוק חיפשתי מתכונים כדי לגוון קצת עם הזוקו שלנו.
    כל הכבוד על הנתינה ועל הכרטיסים, והכי חשוב - הרבה בריאות!!

    השבמחק
  6. כרטיסים נפלאים - והכי חשוב: שתמשיכי להיות בריאה וליהנות מגלידה!

    השבמחק
  7. את אלופה!
    נראה לי יותר פשוט להזמין את עצמי לארטיק ;-)

    השבמחק

thanks for taking the time to comment
have a great day
yael