6 בנוב׳ 2011

פטריות או לא להיות....


אני לא טיפוס של חורף, את זה כמעט כל אחד שמכיר אותי יודע.....בד"כ ברגע שמתחיל החורף נרגעות האנרגיות שלי, השכבות שאני עוטה עליי מרתיחות אותי (ולאו דווקא בטמפרטורה) ואני סופרת את הדקות עד שיחזור מזג האויר החמים והנעים..

אופטימית כמוני מנסה לראות את החצי המלא של הכוס (ועדיף במרק מהביל) מרגע שמתחיל לטפטף וצריך להחליף את ארון הבגדים יש לי ערכת הישרדות חורפית: המון נרות שעושים נעים בעיניים ומחממים את הבית......סוודרים גדולים שכיף לטבוע בהם ואוכל מפנק או כמו שקראה לו בזמנו נייג'לה לוסון COMFORT FOOD-כזה שיזכיר לנו טעמים וזמנים שמחים
אבל תיכף נגיע לזה...

את סופה"ש הזה שהתחיל בגשם כבר בשישי התחלתי בארוחת צהריים של כרוב ממולא של אמא שלי, מפנק ומושלם, שתמיד
מזכיר לי את סבתא שלי שהיתה מכינה לי אותו בכל ביקור (ומציידת אותי באספקה הביתה)


בוקר שבת, שהיה מתוכנן לצילום של תחרות גלישה של אחיין שלי התפנה בגלל דחיה של התחרות וסיפק לי מזג אויר נהדר ולוקיישן מושלם אותם ניצלתי לצעידה על החוף ולצילום (כי תמיד צריך להיות מוכנים ואני...אני הייתי מצויידת בנעלי ספורט)

השמיים והעננים היו מחזה מהפנט


והקצף הזה..

כמה כיף לתפוס קרני שמש חמימות בנובמבר...


והעננים האלו נתנו לי תחושה שממש מולי הרים מושלגים


את האנרגיות מהבוקר ניצלתי להכנה של כמה מאכלים מפנקים לכבוד ארוחת צהריים עם חברים שהיו ספונטניים....

אני פריקית של תוכניות בישול ואפיה ועוד לפני ערוץ האוכל הייתי עוקבת אחרי תוכניות האוכל בערוץ הBBC. נייג'לה תמיד בישלה עם תשוקה אמיתית לאוכל, גם הבסיסי ביותר ובעיקר לא מסובך להכנה. עד לתוכנית על האוכל המנחם הכנתי תמיד אורז, רגיל אך מאותו רגע התאהבתי בריזוטו.

מכיוון שאני אוהבת מאד פטריות, מכל הסוגים, התחלתי להכין את הריזוטו עם פטריות-יש משהו בהכנה של ריזוטו שמאד מרגיע וכיפי. להבדיל מאורז ש"מניחים" לו להתבשל, בריזוטו מתעסקים איתו לאורך כל התהליך וזה משהו שאני מאד נהנית ממנו.

המבחר הגדול של פטריות מזנים שונים הזמינים בסופרמרקטים ובחנויות המתמחות יכול להעשיר את התבשיל לאין ערוך ואחרי הקניות בבוקר שישי היה ברור שהשבת תהיה משופעת בהן .

המתכון הזה כבר הפך לריטואל רגיל אצלי, ובמיוחד בימי חורף קרירים שגם הבישול והעמידה ליד הכיריים מחממת אותי..

מתכון לריזוטו פטריות (מתוך "אורז ופסטה" של בני סיידא) בשינוי קל

החומרים:

30 גרם פטריות יער מיובשות
250 גרם פטריות שמפיניון טריות
50 גרם פטריות פורטבלו טריות
50 גרם חמאה
4 שיני שום קצוצות דק (אני לפעמים משתמשת בקוביות הקפואות שהן נהדרות)
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כוסות אורז ריזוטו
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כוסות מרק צח רותח
גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. משרים את הפטריות המיובשות במים חמים כשעה. מסננים, שוטפים טוב תחת מים זורמים ומייבשים בעזרת מגבת נייר וקוצצים.
2. פורסים את פטריות השמפיניון והפורטבלו.
3. מחממים בסיר כבד את החמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים במשך 5 דקות.
4. מוסיפים את כל סוגי הפטריות ומאדים תוך בחישה במשך 5 דקות נוספות.
5. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שכל גרגר מצופה ומבריק. מתבלים במלח ופלפל.
6. מוסיפים חצי כוס מהמרק, מערבבים ונותנים לנוזלים להיספג באורז. חוזרים על הפעולה בכל פעם עם חצי כוס עד שהכמות כולה נספגת באורז.
7. מורידים מהאש, מפזרים מעט פרמזן מגורר ומגישים מיד



ומתכון נוסף, מהיר וקליל שהפך אצלי ל-MUST בארוחות שישי ובאירוח: פטריות ממולאות.

שוטפים 20 פטריות שמפיניון טריות ומייבשים בנייר סופג. מנתקים את רגל הפטריה, כך שנוצרת גומה למילוי.


את הרגליים קוצצים


מערבבים לתוך הקערה את כל המרכיבים

2 קוביות עשבי תיבול איטלקי של "דורות"
4 כפות פתיתי פרמזן
4 כפות פירורי לחם
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לפי הטעם


ועכשיו כשיש לנו מילוי


ממלאים את הפטריות


אפשר (ורצוי להשלמת המראה והטעם לפזר גבינת פרמזן מגוררת גם מעל)




מכניסים לתנור וצולים בגריל כ-5 דקות, עד שהגבינה נמסה.



מגישים מיד (יש צורך באיפוק כדי לא לנשנש אותם מיד כשמוציאים מהתנור...מניסיון)


וכשבשעה 17:00 חשוך כבר בחוץ ומתחיל לרדת גשם



זה הזמן המושלם לקפה חם וטראפלס (ואני גאה בעצמי שהפעם לא נגעתי..לא בשלב ההכנה ולא אפילו טעימה-אבל קיבלתי אישור שהיה טעים אז יכולתי להשמין רק מהמחמאות(-:


מקווה שגם לכם היה סופ"ש מוצלח ושהשבוע יהיה נפלא (וחמים )
יעל

31 תגובות:

  1. וואי כמה דברים שאני אוהבת בפוסט אחד!
    מאוד אהבתי את תמונת הים שמגיע לחוף- ממש תמונה נהדרת.
    ריזוטו פטריות זה יאמי לגמרי, ומזמן לא אכלתי/הכנתי, והפטריות הממולאות נראות סוף הדרך.
    שיהיה שבוע נעים!

    השבמחק
  2. נראה טעים, אבל אני מהצד האוכל...סיכוי שאכנס למטבח לצורך בישול...קטן ביותר...

    השבמחק
  3. נראה נהדר!!! עשית לי ממש חשק (ואני עוד אחרי ארוחת בוקר!!)
    והתמונות שלך נהדרות.. איך את תמיד מצויידת גם במצלמה וגם בנעלי ספורט?? תותחית שכמוך :):)

    ותודה על המתכונים :)

    השבמחק
  4. ואוו כמה שהפטריות הממולאות נראות טוב!!! את גם בשלנית בנוסף להכל?? ממש אשת אשכולות!! תותחית. והנה מצאתי משהו אחד שאנחנו לא מסכימות עליו...אני חולה על החורף!! אנחנו עדיין חברות...?

    השבמחק
  5. אוי מדהימה שלי.. עשית לי כזה חשק... :-) התיאורים שלך טעימים להפליא והצילומים [כתמיד] נהדרים! תודה רבה! תקבלי דיווחים אחרי הנסיונות שלי [גם הם יגיעו מתישהו...]. תודה אהובה!

    השבמחק
  6. YYY איזה צילומים יפים! תודה רבה על המתכונים!
    יאומצו ללא ספק!

    השבמחק
  7. אין מה להגיד- אלופה בכל!! עלייך נאמר-"ידה בכל ויד כל בה"
    נראה לי שאני הולכת לנסות את הריזוטו!
    תודה
    אלונה114

    השבמחק
  8. הרגת אותי! הלכו הנקודות...

    השבמחק
  9. אני לעומתך מעדיפה את החורף,
    אבל כמוך אוהבת פטריות בכל מצב,
    הריזוטו נראה מושלם, והפטריות הממולאות ממש מגרות.

    התמונות מחוף הים ממש מרגיעות
    איזה עיתוי מושל להיות הזמן הנכון וברגע הנכון כדי לצלם.

    שיהיה שבוע נפלא!
    לימור

    השבמחק
  10. ממממ... נראה טוב!
    תודה :-)

    השבמחק
  11. אוי, מתה על פטריות, נראה מושלם.
    והצילומים שלך פשוט יפהפיים

    השבמחק
  12. פטריות מאכל אהוב עליי במיוחד, הצילומים שלך מעוררים תיאבון והרגע סיימתי לאכול!!
    לא כתבת כמה נקודות:))
    מקסים, תודה על המתכונים השווים

    השבמחק
  13. כמה דברים טעימים בפוסט אחד.. מתה על כרוב ממולא וגם על פטריות..ושוקולד..חולשה
    נראה שהיה סופש מקסים, שימשיך ככה השבוע.

    השבמחק
  14. ממש ערוץ החיים הטובים אצלך בבלוג. הצילומים בפוסט הזה יפים אחד אחד!

    השבמחק
  15. Woooo איזה פוסט מושקע . דברים. ניפלאים והצילומים- כל תמונה ,ניפלאה

    השבמחק
  16. איזו שבת נפלאה. כמה תענוגות הצלחת לדחוס בסוף שבוע אחד.
    אני ממש טיפוס של חורף ותמונות העננים שלך עושות לי את זה

    השבמחק
  17. התעלפתי! התמונות מרהיבות, והאוכל עושה חשק... את עושה משלוחים?

    השבמחק
  18. אייי בובי, איזה תמונות! צריך לגייס את כל כח הרצו כדי לא לעבור להתגורר בתיק המצלמה שלך (-:
    התמונה של הגשם מנצנץ על החלון יש עשתה לי הרגשה של חנוכה והתמונה של הריכי המלית בגביעונים הלבנים- הכי ספר בישול!!!
    מתעלפת לי...

    השבמחק
  19. רצו=רצון
    הריכי=רכיבי המלית

    תראי מה ההתרגשות עשתה לי...
    רחלי

    השבמחק
  20. ואוו, איזה תיאבון עשית לי, אני חולה על פיטריות בכול צורה שהיא.
    והכרוב הממולא נראה לי בכלל כמו קינוח כולשהו.

    יופי של שבת חורפית העברת לעצמך
    מורן
    ula7

    השבמחק
  21. נראה כל כך טעים ומפתה, צילומים נפלאים!

    השבמחק
  22. גם אני לא טיפוס של חורף, אבל ממש עשית לי חשק לטבוע באיזה סוודר ולאכול ריזוטו! :) התמונות יפהפיות, והאוכל נראה טעים!

    השבמחק
  23. אני בדיוק הפוכה-מתה על החורף... האוכל ,הבגדים ,העננים... והפוסט שלך הוא חורף במיטבו! התמוגגתי לי.

    השבמחק
  24. תקשיבי את מצלמת שאני מתה! לא כי פשוט אין דברים כאלו.
    התלמידה עולה על מורתה.....
    ולמה לא שלחת לי שוב את הארנבגייזר? לא הגיעה לי תמונה במייל....
    ומתי נפגש כבר?
    נשיקות
    הילה

    השבמחק
  25. בשביל ארוחה כזאת אפילו אני מוכנה להיות ספונטנית :-)))
    הכל נראה מושלם!!!
    אני מאוד מאוד אוהבת חורף, ובמצלמה שלך הוא נראה אפילו יותר טוב!!!

    השבמחק
  26. הי יעל.עכשיו תורי להיות רעבה, למראה כל הטוב שאת הכנת! ריזוטו נראה לי תמיד מסובך נורא, אז לא נראה לי שאעמוד בזה. אצלך זה נשמע קל ונראה נפלא. התמונות של הים משגעות, אני ככ אוהבת ים, וזה של פולג מעורר בי הרבה זכרונות טובים! שיהיה חורף קל קל וטעים!!

    השבמחק
  27. אני רואה שציפי ואני "שכנות" גם כאן...
    הפוסט הזה מקסים ומלא בדברים טובים, צילומים יפים ותחושת חורף חמימה (החורף די אהוב עלי...) מקסים.

    השבמחק
  28. יופי של צילומי חורף......
    הפטריות נראות נפלא למרות שזה לא הפיבורייט שלי :)

    השבמחק
  29. הכל נראה כל כך יאמי !! כמה תאבון עוררת אצלי עכשיו !!! התמונות כל כך מזמינות ועושות חשק....

    השבמחק
  30. פןסט משגע מלא בכל טוב!
    וצדקת לגבי צילומי האוכל, הם נפלאים במיוחד!

    השבמחק
  31. בהחלט הזכרת לי שיש גם כמה דברים טובים בחורף:-)
    כמו בישולים או מאפים שדורשים זמן ליד התנור/ הכיריים שלמי יש כוח אליהם בקיץ שלנו:-)
    תמונות מקסימות ותודה על המתכונים!!מתה על פטריות!!

    השבמחק

thanks for taking the time to comment
have a great day
yael